Żywienie w sporcie (nowe wydanie)
- 978-83-8116-564-8
- Autor: Bean, Anita
-
Dostępność:
Brak
- szt.
- 69,90 zł
Uwaga! Ostatnie egzemplarze. Książka posiada rysy, zagięcia, brudne krawędzie kartek, z tyłu książki okładka i kilka kartek jest pogiętych. Okładka jest również naddarta około 1 cm.
Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
„Nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najbardziej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie”.
Prof. dr hab. Łucja Pilaczyńska-Szcześniak
Rok wydania: 2019
Stron: 424
Oprawa: miękka
Format: 195x235
Tłumacz: Ewa Wojtczak
Data wprowadzenia tytułu do sprzedaży: 11 marca 2019